Dukanova diéta a jej negatívne účinky

Dukanova diéta sa v poslednej dobe objavuje naozaj všade. Hovorí o tom, ako vám pomôže schudnúť už za pár dní, nevyžaduje žiadne váženie potravín ani počítanie kalórií. Je však taká zdravá, bezpečná a ideálna? Ešte skôr, než sa do nej pustíte, mali by ste poznať aj jej nevýhody.

Hneď v prvej fáze telo trpí nedostatkom cukrov a vlákniny. Je to zdravé? Určite nie. Cukor telo potrebuje ako zdroj energie, pre fungovanie všetkých orgánov a buniek. Vláknina je zasa dôležitá pre správne fungovanie čriev a vyprázdňovanie sa.

Ďalšou nevýhodou tejto diéty je, že jej jedálniček neobsahuje dostatok vitamínov a minerálnych látok, preto ich musíte dopĺňať doplnky výživy. A čo je zdravšie pre telo? Syntetické doplnky výživy alebo vitamíny a minerálne látky, ktoré sa prirodzene nachádzajú v ovocí a zelenine?

Ďalšou nevýhodou Dukanovej diéty je to, že v prvej fáze prijímate až nadmerné množstvo bielkovín, ktoré majú negatívny vplyv na obličky a kardiovaskulárny systém.

Určite stojí za mienku aj dobre známy jojo efekt, ktorý príde po väčšine diét. Schudnete 15 kíl a priberiete späť 20. Stojí vám to za to?

2 thoughts on “Dukanova diéta a jej negatívne účinky

  1. Žiadna diéta nikdy nikomu nepomohla. Možno na chvíľu, na krátky čas človek znížil svoju hmotnosť. A zničil si zdravie. Aby po krátkej dobe mal znova ten istý problém. A tomu ja nehovorím riešenie. Riešenie je trvale zmeniť jedálny lístok a stravovacie návyky. Skrátka začať žiť dobre a zdravo.

Pridaj komentár